Still going on!

 

Vanessa Safavi, The Murderer, 2017. Courtesy: the Artist; ChertLüdde, Berlin.

Met werk van: Daniel Albuquerque (BR), Berlinde de Bruyckere (BE), Julia Dahee Hong (CA), Sophie Dupont (DK), A.J. Ghani (BD), Heide Hinrichs (BE), Robin Kolleman (NL), Piotr Lakomy (PL), Guillaume Leblon (FR), Vanessa Safavi (CH)
The House Where You Live Forever
Het menselijk lichaam is het belangrijkste gereedschap dat we hebben om ons leven vorm te geven. Met ons lichaam construeren we dagelijkse belevenissen en moeten we zien om te gaan met de steeds veranderende werkelijkheid. Met ons lijf voelen we immers kou en warmte, honger en pijn en plezier en spanning.

Net zoals we de natuur voor lief nemen of juist beschermen, negeren sommige mensen hun lichaam totdat ze ziek worden. Anderen zien het echter als het allerbelangrijkst in hun leven. Zo ontdekken dansers, acteurs en performers hoe zij het lijf kunnen gebruiken als instrument. Maar meestal leven we gewoon ons leven zonder het besef van vlees en bloed te zijn.

The House Where You Live Forever is de eerste tentoonstelling van de Braziliaanse curator Marina Coelho in Garage Rotterdam. De internationale kunstenaars onderzoeken de obsessie met het perfecte lichaam in de huidige maatschappij. Hoe vinden we onszelf elke dag opnieuw uit met hetzelfde lijf?


Nieuwe curator
Marina Coelho (1978, Brazilië) heeft een master in Curating Contemporary Art van de universiteit van Zürich. Ze liep stage bij de Peggy Guggenheim collectie in Venetië en werkte als producer bij Galeria Leme in São Paulo. Daar richtte ze in 2012 het hedendaagse kunstinstituut KUNSTHALLE op. Sinds 2017 is ze gevestigd in Gent en is ze onder andere werkzaam als freelance curator voor Garage Rotterdam.


Opening tentoonstelling
Wij nodigen je van harte uit voor de opening op vrijdag 1 februari om 20.00 uur. De curator is tijdens de opening aanwezig en geeft een toelichting op de tentoonstelling. Ben je erbij? Laat het ons weten via Facebook

Voor meer informatie over de tentoonstelling en overige activiteiten verwijzen we graag naar onze website, www.garagerotterdam.nl


Activiteiten bij de tentoonstelling:

Opening tentoonstelling
1 februari, 20:00 uur

ART Rotterdam
speciale avondopenstelling
7 februari, 20:00 uur

Garage café
21 februari, 18:00 uur

Brandstof | Museumnacht
2 maart, 20:00 uur

Natafelen | Diner tussen de kunst
12 april, 18:00 uurWe zien je graag 1 februari in Garage Rotterdam!

Met vriendelijke groet,

Team Garage Rotterdammet dank aan:

 

 

Garage Rotterdam
Goudsewagenstraat 27
3011 RH Rotterdam
010 - 737 08 75
info@garagerotterdam.nl
www.garagerotterdam.nl

Geopend van woensdag t/m zondag, 12.30 tot 17.30 uur
Tijdens feestdagen en gedurende op- en afbouw van tentoonstellingen is Garage Rotterdam gesloten.
Forward deze nieuwsbrief

 

Klik hier voor meer informatie

 

Nog tot 20 januari 2019

Donderdag 11 oktober is in Museel in Louvain La Neuve de epositie: BienvenUE geopend.

Meer informatie hierover vind u in de volgende link: BienvenUE in Museel

 

en voor een interview kijk op: interview