Titel: Actie!, 2019, afmetingen 7,5 x 5 x 2 cm, materiaal gips, multiple

 

 

 

In 2018 kwam ik The List tegen. Een lijst waarop alle dode vluchtelingen geregistreerd staan die naar aanleiding van de restricties van de Europese Unie gevonden zijn. 34.361 Mensen stonden daar toen al op. Zojuist vond ik een update van die lijst en die is helaas alweer gegroeid naar 36570

De registratie is gestart in 1993. Gemiddeld is dat ruim 1400 mensen per jaar, 3,8 mensen per dag die de reis naar Europa niet overleven.

Ik wil heel graag dat de Europese Unie een menselijk beleid gaat voeren zodat deze lijst niet jaarlijks aangevuld hoeft te worden met 1400 gevonden dode vluchtelingen en immigranten.

Ik heb over dit probleem een werk gemaakt bij De Vensterbank.

Maar ik kan nog niet stoppen met het verspreiden van deze problematiek, want er verandert nog steeds niets aan de situatie. Daarom moet ik hier bekendheid aan blijven geven.

Daar heb ik jullie hulp bij nodig. Ik wil door middel van een Actie! Vuist aan iedere overleden vluchteling een stem geven. En met 10% van de opbrengst de vluchtelingen die de reis wel hebben overleefd ondersteunen, naast dat ik dus blijvend aandacht wil vragen voor deze problematie tot de politiek beslissingen neemt en haar beleid aanpast naar menselijke waarden. Tot die tijd heb ik besloten 1406 vuistjes per jaar te maken. één voor één.

 

Wilt u dit project van mij ondersteunen schaf dan een (genummerd) Actie! Vuistje aan.

Voor 50 euro excl. 4.20 euro verzendkosten komt het naar je toe. Je ontvangt daarbij een pagina van The List waarmee je je vuistje kan opdragen aan een van overledenen. Van de opbrengst doneer ik 10 % aan Stichting Vluchteling

Via de link naar dit tikkie kan je het gewenste bedrag overmaken. Inclusief of exclusief verzendkosten, want ophalen in Rotterdam kan uiteraard ook. Mail me voor mijn adres of laat je eigen adres achter voor verzending via kolleman@gmx.com. De link is geldig tot 21 december a.s. maar zal steeds vernieuwd worden. Uiteraard is op een andere manier betalen ook mogelijk.

 

Meer informatie over het ontstaan van dit werk vindt u op De Vensterbank. Inmiddels is ook bekent dat dit werk uit Amersfoort voor de Vensterbank een nieuwe vorm gaat krijgen in Stedelijk Museum Schiedam vanaf 22 februari 2020. Daar zal ook het Actie! Vuistje straks onder dezelfde voorwaarden te koop zijn in de museumshop in Stedelijk Museum Schiedam.

 

Met vriendelijke groet, Robin kolleman