Titel: Actie!, 2019, afmetingen 7,1 x 4,7 x 2 cm, materiaal gips, multiple,

Te koop voor 50,-- euro excl. 4,20 euro verzendkosten.

 

 

Beste bezoeker van deze site,

 

In 2018 kwam ik ‘The List’ tegen. Een lijst waarop alle dode vluchtelingen geregistreerd staan die naar aanleiding van de restricties van de Europese Unie gevonden zijn. 34.361 Mensen stonden daar toen al op. Zojuist vond ik een update van die lijst en die is helaas alweer gegroeid naar 36.570. De registratie is gestart in 1993. Gemiddeld is dat 1406 mensen per jaar, 3,8 mensen per dag die de reis naar Europa niet overleven. Ik wil heel graag dat de Europese Unie een menselijk beleid gaat voeren zodat deze lijst niet jaarlijks aangevuld hoeft te worden met 1406 gevonden dode vluchtelingen en immigranten. Ik heb over dit probleem een werk gemaakt bij De Vensterbank. U vindt daar ook meer informatie over het ontstaan van dit project. Inmiddels is ook bekent dat dit werk na Amersfoort een nieuwe vorm gaat krijgen in Stedelijk Museum Schiedam vanaf 22 februari 2020.

 

Te koop

 

Ik moet aandacht blijven geven aan deze problematiek, want er verandert nog steeds niets aan de situatie. Daar heb ik uw hulp bij nodig. Ik wil door middel van deze Actie! Vuist aan iedere overleden vluchteling een stem geven. U kunt er een bestellen via dit Tikkie voor 50 euro zonder  verzendkosten of voor 54,20 inclusief verzendkosten via dit tikkie.

Laat dan graag via kolleman@gmx.com ook uw adresagegevens achter. Ook als u op een andere manier betalen wil. Met 10% van de opbrengst steun ik de vluchtelingen die de reis wel hebben overleefd, naast dat ik dus blijvend aandacht wil vragen voor deze problematiek tot de politiek beslissingen neemt en haar beleid aanpast naar menselijke waarden.  Ik heb besloten voorlopig 3,8 vuistjes per dag te maken. 1406 per jaar.  Één voor één.

U ontvangt bij het vuistje ook een pagina van The List waarmee u uw vuistje kan opdragen aan één van de overledenen.

Van de opbrengst doneer ik 10 % aan Stichting Vluchteling.

 

Warme groet, Robin Kolleman

 

 

 

*Het vuistje is aan de muur te bevestigen met bijgeleverd spijkertje, of met lijm. Het kan gewoon mee geschilderd worden mocht u uw muren eens witten of een andere kleur geven.